Qui som

Què és el TercerLloc.cat

Si cada vegada passes més hores treballant fora de l’oficina i t’agradaria aprofitar el temps responent algun mail, consultant una documentació abans d’anar a una reunió important, o organitzar la teva agenda, … has trobat el lloc adequat, el TercerLloc.cat

El TercerLloc.cat neix de la col·laboració entre el Centre d’Innovació en Productivitat i l’Ajuntament, i es dirigeix cap als professionals que, cada vegada més, tenen un treball mòbil.

El terme i el concepte de ‘tercer lloc’ l’introdueix l’autor Ray Oldenburg cap a l’any 1989 en el seu llibre ‘The Great Good Place’, referint-se a aquelles ubicacions on les persones treballem i ens socialitzem, diferents de casa nostra (aquest és el primer lloc) o l’oficina (aquest és el segon lloc).

Ray Oldenburg no estava tan allunyat de la realitat actual, ja que el treball mòbil és cada vegada més evident en la nostra societat i alhora beneficiós, tant per l’empresa, com pel treballador i, sense oblidar-ho, pel medi ambient.

Podríem definir un treballador mòbil com aquell que no té un lloc fix de treball, és a dir, que pot realitzar la seva feina des de diferents ubicacions, com per exemple: oficines de clients, les oficines corporatives, des de casa, aeroports, cafès …

Pels treballadors mòbils és un repte trobar on poder treballar de la manera idònia, ja que no sempre es tenen els mateixos requeriments: Quin és el lloc més proper on puc treballar amb el meu portàtil? Podré carregar la bateria? Seria possible trobar un lloc prou silenciós per fer una trucada?

TercerLloc.cat és un servei que pretén satisfer algunes necessitats bàsiques dels treballadors mòbils, com ara:

  • Informar d’ubicacions de la ciutat on poder treballar. Els usuaris poden donar d’alta nous espais, qualificar i opinar sobre els mateixos de forma participativa.
  • Trobar enllaços d’interès sobre el treball mòbil.
  • Aconseguir consells i bones pràctiques que s’incorporen a la nova manera de treballar.
  • Descarregar aplicacions per donar d’alta i consultar ubicacions des de dispositius mòbils…
  • Llegir articles, estudis i casos d’èxit d’empreses que ja treballen amb aquest mètode.

L’eina consisteix en una base de dades de tercers llocs, la qual és alimentada pels mateixos usuaris que classifiquen cada indret.

El més important de tot: et permetrà trobar el teu tercer lloc més adient en un moment i un lloc determinats, d’una forma ràpida i eficient.

Anima’t! Utilitza TercerLloc.cat i fes la teva contribució.